“Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut” ofron trajnim falas për të gjitha OJQ-të

Organizata joqeveritare humanitare “Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut”,  u bën thirrje përfaqësuesve të të gjitha organizatave jo-qeveritare që të marrin pjesë në trajnimin një javor për ngritjen e kapaciteteve dhe aktivizmin në fushën e drejtësisë tranzicionale dhe të pajtimit. Trajnimi do të zgjasë 5 ditë nga data 23 deri më 27…

‘Nxitja e Zhvillimit të Qëndrueshëm Organizativ’, projekt për të gjitha OJQ-të pa dallim etnie

Sot, 27 shkurt, ‘Forumi për Iniciativa Qytetare’ mbanë aktivtetin e radhës të projektit ‘Nxitja e Zhvillimit të Qëndrueshëm Organizativ të OJQ-ve’ në Kosovë. Lidhur me këtë aktivitet, Radio KFOR-i ka kontaktuar Drejtoreshën ekzekutive të ‘Formumit për Iniciativa Qytetare’ dhe njëherit përfaqësuese e Qendrës Burimore të Kosovës e financuar nga Zyra e BE-së,  Dajana Berisha, e…

Këndi Amerikan shënon muajin Afriko-Amerikan me aktivitete të shumta

Këndi amerikan në Prishtinë ka organizuar aktivitete të shumta për të shënuar rëndësinë e historisë Afriko-Amerikane në botë. Sot (27.02.20) duke filluar nga ora 16:00 në hapësirat e ‘Këndit Amerikan’, do të organizohet prezantimi përmbyllës i muajit Afriko-Amerikan. Në një bisedë për Radio KFOR-in asistentja e programve në ‘Këndin Amerikan’ Fitore Misini, tregoi për prezantimin…

Sot shënohet ‘Dita e Ndërgjegjësimit për Anosminë’

27 shkurti, i është rezervuar shënimit të ‘Ditës së Ndërgjegjësimit për Anosminë”. Anosmia në gjuhën mjekësore i referohet humbjes së ndjenjës së të nuhaturit ose aromës. Në një intervistë për Radio KFOR-in, Specialitsi i Otorinolaringologjisë, Aziz Mustafa, ka treguar se çfarë është anosmia: “Anosmia është çrregullim i shqisës së të nuhaturit. Shqisa e të nuhatri…

Në Ditën Botërore të OJQ-ve, “Let’s Do It Kosova” shpalos aktivitetet multietnike

Kontributi i organizatave të shoqërisë civile në një shoqëri demokratike është jashtëzakonisht i rëndësishëm, sepse ato shërbejnë si motor që bëjnë ndërlidhjen në mes të institucioneve dhe qytetarëve në mënyrë që të gjitha problematikat e raportuara të adresohen në vendin e duhur. Pikërisht me këtë qëllim, në kalendarin e Kombeve të Bashkuara është shtuar edhe…