Sot fillojnë ‘Javët e Frankofonisë’ në Kosovë

Për vitin e 20-të me radhë, në Kosovë po shënohen ‘Javët e kulturës franceze’, nën organizimin e ‘Ambasadës së Francës’, në partneritet me ‘Ministrinë e Punëve të Jashtme’, ‘Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve të Kosovës’, ambasadat dhe misionet diplomatike të disa vendeve si dhe partnerë të tjerë. Javët e Frankofonisë 2020 zhvillohen nga data…

Ligjëratë për teknikat e të folurit në publik

Të folurit në publik është një prej frikave më të shpeshta që kanë njerëzit, e cila mund të ndikojë në mënyrë të drejtpërdrejtë në karrierën e tyre. Andaj, është shumë e rëndësishme që të rinjtë të ndjekin ligjërata dhe kurse të ndryshme për mposhtjen e kësaj frike. Një ligjëratë e tillë do të organizohet nesër,…

Termokiss ofron mësime për kitarë

Për të eksploruar botën e muzikës dhe për të fituar njohuri themelore për instrumentin e kitarës, Termokiss ofron kurse falas për të gjithë të interesuarit. Kurset në fjalë do të mbahen nga kitaristi dhe tekstshkruesi, Besnik Rrmoku si dhe nga bateristi dhe njëherit kitaristi spanjoll, Jaime Garcia Romero. Pikërisht për këtë mundësi, Radio KFOR-i kontaktoi…

Asociacioni i Arkitektëve të Kosovës organizon panel diskutimi dhe punëtori

Asociacioni i Arkitektëve të Kosovës të cilët si qëllim kanë bashkimin e arkitektëve për krijimin dhe zhvillimin e ambientit kreativ në Kosovë, sot (4 mars), nga ora 13:00, në Hotelin Sirius, po organizojnë Punëtorinë e parë të  ‘Circular Economy’, e cila organizohet në kuadër të projektit Empower-Engage-Build-Ownership, e financuar nga European Union Kosovo dhe e…

Sot po shënohet ‘Dita Botërore e Jetës së Egër’

Që nga viti 2013, 3 Marsi shënohet nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara si ‘Dita Botërore e Jetës së Egër’, me qëllim të përkujtimit dhe rritjes së ndërgjegjësimit mbi kafshët dhe bimët e egra të botës. Në këtë ditë është shumë e rëndësishme të kujtojmë se biodiversiteti është një komponent shumë i rëndësishëm…