Shënohet sot “Dita Botërore e Matematikës”

Që kur u krijua fjala “Matematikë”, në shekullin e 6 para erës sonë, numrat kanë qenë një pjesë e dobishme dhe sfiduese e jetës. Duke e parë rëndësinë e matematikës, UNESCO në vitin 2019, vendosi që çdo vit me datën 14 mars, të shënohet “Dita Botërore e Matematikes”, apo siç njihet ndryshe edhe si “Dita…

Babai i zhanrit soul, Ray Charles

Emri i tij i vërtetë ishte, Ray Charles Robinson dhe lindi më 23 shtator, të vitit 1930 dhe në botë sot njihet si këngëtar, kompozitor, pianist dhe kompozitor Amerikan. Midis miqve dhe kolegëve muzikantë ai preferoi të quhej “Brother Ray”, mirëpo atë shpesh e quanin edhe “Gjeniu”. Charles ishte verbuar qysh në fëmijëri, për shkak…

Policia e Kosovës organizon ligjëratë për vetëdijesimin e nxënësve, mbi rregullat e trafikut

Policia e Kosovës sot (12.03), ka mbajtur një ligjëratë për nxënësit e shkollës fillore të mesme të ulët ‘Faik Konica’, në Prishtinë. Zyrtarët policor Isak Përçuku dhe Dusan Popovic, i njoftuan  nxënësit e klasës së 6-të, për rëndësinë e respektimit të rregullave në trafik, shenjat e trafikut dhe për kujdesin që duhet të tregojnë si…

Shënohet java mbi vetëdijesimin e sëmundjes së glaukomës

Glaukoma është një sëmundje optike që shkaktohet nga ndërtimi i lëngjeve në pjesën e përparme të syrit, gjë që rrit presionin brenda syrit. Glaukoma mund të çojë në humbje të shikimit nëse nuk diagnostikohet dhe trajtohet me kohë. Prandaj komuniteti dhe ekspertët shëndetësor shënojnë çdo vit ‘Javën e Glaukomës’, për të rritur vetëdijesimin ndaj kësaj…

Dr. Marzia Candela, flet për masat parandaluese ndaj CoViD-19

Në një intervistë dhënë Radio KFOR-it, doktoresha italiane, kapitene Marzia Candela, njëherit pjesë e forcave paqeruajtëse të KFOR-it, tregon për masat parandaluese ndaj CoViD-19. Në vijim mund të ndiqni intervistën e plotë: 01. A mund të prezantoheni ju lutem? Përshëndetje të gjithëve! Ju faleminderit që më keni ftuar sot. Jam Kapitenja Marzia Candela, doktoreshë e…

Sot në “Ditën Botërore të Veshkës”, bëhet thirrje për rritjen e vetëdijes për rëndësinë që ka veshka

Data e sotme, 11 marsi, i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Veshkës”, e cila është një kampanjë globale që synon ndërgjegjësimin për rëndësinë e veshkave. Për të kuptuar më shumë për këtë organ vital dhe se si duhet të kujdesemi për veshkat, Radio KFOR-i ka kontaktuar me urologun, Dr. Shefqet Mehmeti, i cili…