Një vit përballje me virusin Covid-19, efektet e tij në shoqëri

Muaji mars i vitit të kaluar, shënoi rastin e parë pozitiv me virusin Covid-19, në Kosovë. Ministria e Shëndetësisë, institucionet shëndetësore e organizata të tjera shëndetësore, janë mobilizuar për të mbrojtur shëndetin publik dhe për të qenë afër qytetarëve me ndihmë mjekësore, vetëdijesim mbi virusin dhe përkrahje morale. Për të mësuar më shumë rreth efekteve…

Jeta Zagragja – model i gruas së suksesshme në Kosovë

Barazia gjinore është e drejtë themelore e njeriut, është gjithashtu thelbësore dhe si parakusht për zhvillimin e qëndrueshëm të vendeve demokratike dhe shoqërive të emancipuara. Mirëpo, përkundër kësaj, gratë ende përballen me sfida të shumta dhe padrejtësi në shumë sfida të jetës. Sinonim i një gruaje të suksesshme në Kosovë, është zonja Jeta Zagragja, e…

Shënohet sot ‘Dita Botërore e të Drejtave të Konsumatorit’

Për të rritur ndërgjegjësimin global për të drejtat dhe nevojat e konsumatorit, sot (15.03.21), bota shënon ‘Ditën Botërore të të Drejtave të Konsumatorit’. Përkitazi me këtë temë dhe për rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i ka biseduar me ekspertin për kauzën për të drejtat, obligimet, interesat dhe dinjitetin e konsumatorit, me Kryetarin e OJQ-së “Konsumatori”,…

Premierat e filmave të javës së ardhshme

Marsi vazhdon të jetë i pasur me llojllojshmëri filmash, të cilët do të jepen premierë për adhuruesit e tyre, nisur nga zhanri komedi e deri tek romanca dhe zhanri aksion. Radio KFOR-i ju sjell në vazhdim titujt dhe data e publikimit të tyre: Filmi ‘Operation Varsity Blues’ – Data e publikimit: 17 mars, 2021 Filmi…