Në fund të kësaj jave fillojnë aktivitetet për një ‘Prishtinë të Gjelbëruar’

Nga data 01 qershor e deri më 07 qershor, në kuadër të ditëve ndërkombëtare që lidhen me ambientin, Komuna e Prishtinës, do të organizoj ‘Javën e Gjelbër’, ku do të promovohen aktivitetet të shumta, si: webinar, seminare dhe projekte të ndryshme për ‘Prishtinën e Gjelbër’. Organizatorët e kë̈tij eventi pohojnë̈ se në mungesë të veturave,…

‘Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve’, fëmijët e festojnë në shtëpitë e tyre

‘Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve – 1 Qershori’, këtë vit e gjen botën në një gjendje jo të favorshme për më të vegjlit për shkak të pandemisë, të cilët këtë ditë kryesisht e festojnë përmes aktiviteteve të ndryshme kulturore, këndojnë, festojnë, vallëzojnë dhe dëfrehen me njëri tjetrin në ambiente të hapura. Megjithatë, duke shfrytëzuar imagjinatën dhe kreativitetin…

Mesazhe motivuese nga artistët botërorë

Në situatën nëpër të cilën po kalon i gjithë planeti ynë, më së shumti kemi nevojë për pozitivitet, për pak motivim nga artistët tanë më të dashur, shumë nga të cilët ishin aktiv gjatë kësaj kohe të pandemisë, secili në formën e tij. Mirëpo, përveç që ishin aktiv, me mijëra artistë në mbarë botën kanë…

Provimi i Maturës do të mbahet me datën 4 korrik

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit përmes një njoftimi bëri të ditur se ‘Provimi i Maturës Shtetërore 2020’, do të mbahet me datën  04 korrik. Përveç udhëzimeve dhe rregullave që duhet të ndjekin maturantët përgjatë provimit, në këtë njoftim janë përfshirë edhe udhëzimet rreth masave parandaluese që lidhen me mbrojtje nga ‘COVID-19’, udhëzime këto…

Fakte interesante në Radio KFOR

Mësoni më shumë rreth botës së mahnitshme, me fakte interesante të cilat në shumë raste edhe na mahnitin. Në vijim ju njohim me disa fakte interesante, të cilat ndoshta nuk i keni dëgjuar më parë: – A e keni ditur se nëse  e dëmtoni një bimë kaktusi në Arizonë, do të ndëshkoheni me 25 vjet…

Tema e sivjetme e ‘Ditës Ndërkombëtare të Paqeruajtësve’ është ‘Gratë si çelës për fuqizimin e paqes’

“Nëse dëshironi të keni paqe për vete, siguroni paqen për të tjerët”, kështu ka thënë Dalai Lama, e ata që çdo ditë e shpërndajnë  dhe e ruajnë paqen, janë paqeruajtësit e Kombeve të Bashkuara, të cilët nderohen e falënderohen më së shumti sot, më 29 maj, në shënimin e “Ditës Ndërkombëtare të Paqeruajtësve të Kombeve…

Fakte interesante në Radio KFOR

Mësoni më shumë rreth botës së mahnitshme, me fakte interesante të cilat në shumë raste edhe na mahnitin. Në vijim ju njohim me disa fakte interesante, të cilat ndoshta nuk i keni dëgjuar më parë: – Zemra ka impulsin e vet elektrik. Prandaj, mund të vazhdojë të rrahë edhe kur ndahet nga trupi, për sa…