Këtë muaj mbahet ngjarja “Prishtina Fashion Nights”

Për të 16-in vit me radhë nën organizimin e “B Models” dhe “IB Events”, do të mbahet “Prishtina Fashion Nights”, ku adhuruesit e veshjeve të bukura, më 17 qershor, do të kenë mundësi të shohin modele të prezantuara nga dizajnerë të njohur kosovarë.  Për të ditur më shumë rreth këtij eventi, Radio KFOR-i kontaktoi njërin…

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Biçikletës’

Data e sotme 3 Qershori, shënon ‘Ditën Botërore të Biçikletës’, e vendosur kështu nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. Kjo ditë shënohet për të njohur më mirë jetëgjatësinë e biçikletës si një mjet transporti që përdoret për më shumë se dy shekuj. Në këtë ditë, Radio KFOR-i ka biseduar me anëtarin e grupit…

Përmbledhje e dhjetë revolucioneve teknologjike globale

Me ekzistencën e tij, njeriu vazhdimisht është përpjekur që të lehtësojë jetën duke bërë shpikje të ndryshme e të shumta. Por, ajo çfarë ka ndryshuar gjithçka në jetën tonë, janë zbulimet teknologjike të cilat kanë qenë dhe janë aq të mëdha sa që kanë ndërruar madje edhe përditshmërinë tonë.  Natyrisht, përcaktimi se cila nga këto…

Fillon faza e tretë e lehtësimit të masave ndaj pandemisë ‘COVID-19’

Sot, me 1 qershor, në Kosovë fillon faza e tretë e masave lehtësuese për qytetarët dhe institucionet, ndaj pandemisë COVID-19. Me fillimin e fazës së tretë të lehtësimit të masave është vendosur për rihapjen e çerdheve, kufijve tokësorë, gastronomisë dhe qendrave tregtare. Megjithatë, edhe me këto lehtësira Ministria e Shëndetësisë në bashkëpunim me Institutin Kombëtar…

Shënohet sot edhe “Dita Globale e Prindërve”

Drejtues të komuniteteve, prindër, fëmijë, mësues dhe organizata të ndryshme sot shënojnë “Ditën Globale të Prindërve”, e cila u caktua si e tillë nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, që nga viti 2012. Që nga kjo periudhe u vë në dukje se prindërit e çdo race, feje, kulture dhe kombësie, në të gjitha…