Sa është e gjelbër zyra juaj?

Tani që po kthehemi në zyret tona, është momenti që të fillojmë ose të vazhdojmë me zbatimin e praktikave që e bejnë më efikase punën tonë dhe ulin shpenzimet e pergjithshme të energjisë elektrike. Kurse energji duke zbatuar tetë praktikat e prezantuara nga ‘Balkan Green Foundation’, në kuadër të projektit të mbështetur nga GIZ Kosovo,…

Kryeveprat kinematografike që u nderuan me çmime ‘OSCAR’

Akademia e Arteve dhe Shkencës Amerikane çdo vit, që nga vitit 1929, organizon ngjarjen më prestigjioze në botë, të njohur edhe si çmimet ‘OSCAR’, për të nderuar punën e prodhuesve të filmit, aktorëve, ekipit mbështetës dhe kategori të tjera që bëjnë të mundur jetësimin e një filmi.  Ndarja e çmimeve ‘OSCAR’, është njëra ndër ceremonitë…

Tolerancë do të thotë të trajtosh të tjerët ashtu si dëshiron të trajtohesh

Duke qenë tolerantë, ne jemi duke respektuar dhe mësuar nga të tjerët, duke vlerësuar dallimet, duke tejkaluar boshllëqe kulturore, duke refuzuar stereotipe të padrejta, duke zbuluar terren të përbashkët dhe duke krijuar lidhje të reja. Toleranca, në shumë mënyra, është edhe e kundërta e paragjykimit. Në lidhje me këtë temë Radio KFOR-i mori një prononcim…