Tiketat e shqiptuara në trafik, nga Policia e Kosovës

Bazuar në të dhënat e Policisë së Kosovës, në 24 orët e fundit, nuk është shënuar asnjë aksident trafiku me fatalitet, janë shënuar 19 raste me të lënduar, 31 aksidente me dëme materiale dhe janë shqiptuar 1.977 tiketa trafiku. Ndërsa, për sa i përket respektimit të rregullave të komunikacionit, në bazë të ligjit Covid-19, janë…

Një ambient i pastër, për jetë të shëndetshme

Ndotja e hapësirave urbane, ndër urbane dhe rurale, tashmë është kthyer në një nga problemet kryesore të ndotjes, jo vetëm në Kosovë por edhe në botë. Për fat të mirë edhe në vendin tonë ka organizata të ndryshme, të cilat zhvillojnë aktivitete të me qëllim të pastrimit të mjedisit ku ne jetojmë dhe jo vetëm.…

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Hipertensionit’

Tensioni i lartë i gjakut është një nga faktorët kryesor të rrezikut për zhvillimin e sëmundjeve kardiovaskulare. Sipas ‘Organizatës Botërore të Shëndetësisë’, më shumë se një miliard njerëz në mbarë botën, jetojnë me tension të lartë të gjakut. Dita e sotme, 17 maji shënon pikërisht ‘Ditën Botërore të Hipertensionit’, në të cilët organizata të ndryshme…

Këngët më të reja në Radio KFOR

Faqja e Radio KFOR-it është vendi ku i mësoni titujt e këngëve të reja çdo javë. Edhe sot, më poshtë lajmit, ekipi i Radio KFOR-it ju sjell vetëm disa nga emrat e artistëve dhe titujt e këngëve premierë, të cilat mund ti dëgjoni në ditët në vijim në Radio KFOR: The Chainsmokers – I Love…

Përfitimet nga ecja në natyrë

Të qëndroni në formë mund të jetë sfiduese, por është diçka që të gjithë duhet ta bëjmë për të ruajtur shëndetin tonë. Ekspertët e shëndetit thonë se vetëm pak aktivitet fizik siç është ecja, sjell jo pak përfitime shëndetësore, e kjo është e vërtetuar shkencërisht. Edhe Radio KFOR-i, ka filluar muajin maj 2022, me kampanjën…

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Lupusit’

Imagjinoni të jetoni një jetë ku rrezet e diellit bëhen shqetësuese, skuqjet mbulojnë trupin tuaj, lodhja bëhet rend i ditës dhe problemet me nyjet janë gjithmonë prezente. Këto janë vetëm disa nga situatat problematike që kalojnë pacientët me lupus. Është shqetësues fakti se shumë pak njerëz e dinë që sëmundja e lupusit ekziston. Ata mund…

Këngët premierë në Radio KFOR

Edhe kjo javë ishte e pasur me këngë të reja dhe sikurse çdo fundjavë edhe sot, Radio KFOR-i ju sjell këngët premierë. Disa nga këto këngë i kemi shkëputur nga foneteka jonë dhe më poshtë lajmit ju mund të gjeni disa nga premierat e kësaj jave, të cilat mund ti dëgjoni në Radio KFOR: Blunt…