Kosova, ndër vendet me më së shumti të vaksinuar në Evropën Juglindore

Në kohën kur po vazhdojmë të përballemi me pandeminë “Covid-19’’, vaksinimi vazhdon të mbetet mundësia e vetme e imunizimit nga virusi në fjalë. Së fundmi, Zyra e #UNICEF-it, Ministria e Shëndetësisë dhe Posta e Kosovës promovuan pullat postare “Vaksinohu – Shpëto Jetë!”, me qëllim të ngritjes së rëndësisë së vaksinës #COVID19, posaçërisht në mesin e…

Sot është ‘Dita ndërkombëtare për zvogëlimin e rreziqeve nga fatkeqësitë’

“Vetëm të bashkuar mund ta shpëtojmë planetin”, me këtë moto bëhet thirrje për ndërgjegjësim dhe bashkëpunim global për të zvogëluar rreziqet që ndodhin nga fatkeqësitë natyrore dhe ato që shkaktohen nga faktori njeri. ‘Dita Ndërkombëtare për zvogëlimin e rreziqeve nga fatkeqësitë’, shënohet çdo vit me 13 tetor dhe për herë të parë u shënua në…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 13 tetor të vitit 1973,The Rolling Stones qendroi për katër javë në pozitën e parë në top listen e albumeve amerikane me albumin ‘Goats Head Soup’. Në këtë datë të vitit 1979, Michael Jackson u pozicionua në pozitën e parë të top listes së singlave më të mirë në Amerikë me këngën ‘Don’t Stop…