Institucionet kulturore i janë rithyer punës në objekte, me vendim të MKRS-së

Që nga muaji mars kur edhe janë regjistruar rastet e para me koronavirus në Kosovë, të gjitha Institucionet e vendit janë mbyllur, përfshirë edhe ato kulturore, teatrot dhe kinematë e vendit. Së fundmi, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, ka lejuar pjesërisht aktivitetet kulturore të institucioneve vartëse të MKRS-së dhe komunave, teatrove, bibliotekave, filarmonisë, galerive…

Sot festohet “Dita Ndërkombëtare e Kafesë”

Ka qenë vitit 2015 kur u vendos që 1 tetori të shënohet si  “Dita Ndërkombëtare e Kafesë”. Kjo ditë ka për qëllim  promovimin e mallit të dytë më të tregtuar në botë – kafesë.  Një konsumuese e përditshme e kafesë është edhe Elena Gjevukaj, e cila për Radio KFOR-in tregon se dita e saj çdo…

Sot shënohet edhe “Dita Botërore e të Moshuarve”

Mosha e shtyrë apo plakja është një proces fiziologjik dhe natyror. Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, në vitin 1990, vendosi që data 1 tetor, të shënohet si “Dita Botërore e të Moshuarve”. Çdo vit, tematika e kësaj dite ndryshon. Këtë vit është “Dekada e Plakjes së Shëndetshme”, e cila do të vazhdojë të…

Shënohet sot “Dita Botërore e Vegjetarianëve”

“Dita Botërore e Vegjetarianëve” u shënua për herë të parë më 1 tetor të vitit 1977, nga Shoqata e Vegjetarianëve të Amerikës Veriore dhe u miratua nga Unioni Ndërkombëtar i Vegjetarianëve në vitin 1978. Shënimi i kësaj dite rritë ndërgjegjësimin për dietën vegjetariane, e cila parandalon shumë sëmundje, si: sëmundjet e zemrës, diabetin, kancerin etj.…