Sot shënohet ‘Dita Botërore e Turizmit’

Në kalendarin e datave të rëndësishme për t’u shënuar, 27 Shtatori i është ndarë ‘Ditës Botërore të Turizmit’. Sektori i turizmit është dëmtuar shumë këtë vit, shkaku i gjendjes pandemike thotë  drejtori Ekzekutiv i Asociacionit të Guidave Turistike të Kosovës, ‘GUIDEKS’, Z. Enes Toska, i cili shtoi se bazuar në hulumtimet e bëra, 90 për…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot, me 27 shtator feston ditëlindjen këngëtarja kanadeze Avril Lavigne, e lindur në vitin 1984, në Kanadë.  Kënga e saj debutuese “Complicated”, e lansuar në vitin 2002, arriti në pozitat e para në top listat muzikore në të gjithë botën dhe për këtë këngë këngëtarja fitoi dhjetëra çmime. Albumi i saj i parë i…