Komunitetet në Kosovë, duan paqe sot e përherë

Çdo vit, Kombet e Bashkuara ftojnë të gjithë njerëzit dhe kombet anembanë botës, të dëgjojnë dhe t’i përgjigjen thirrjes për të krijuar një botë paqësore për të gjithë. Pikërisht sot (21.09.20), në ‘Ditën Ndërkombëtare të Paqes’, edhe Radio KFOR-i për ta shënuar këtë ditë, realizoi intervista me personalitete të komunitetit shqiptar dhe serb, znj. Ganimete…

Shënohet sot “Dita Botërore e Mirënjohjes”

Duke e ditur që mirënjohja rritë sistemin imunitar, ulë nivelin e stresit, ulë simptomat e depresionit si dhe përmirëson gjumin, në vitin 1965 në Hawaii, u mbajt një mbledhje ndërkombëtare, ku dhe u vendos që një herë në vit të shënohet “Dita Botërore e Mirënjohjes”. Pas këtij takimi, për herë të parë, më 21 shtator…

“Dita Botërore e Alzheimerit” sivjet shënohet me aktivitete online, shkak pandemia ‘CoViD-19’

“Dita Botërore e Alzheimerit”, shënohet më 21 shtatori të çdo viti dhe është një ditë në të cilën organizatat të cilat merren me këtë çështje në mbarë botën, i përqendrojnë përpjekjet e tyre në shtimin e ndërgjegjësimit lidhur me sëmundjen e Alzheimer si dhe të demencave të tjera. Sëmundja që prek miliona njerëz në mbarë…

Lufta kundër parandalimit të abuzimit me substanca narkotike në shkolla, prioritet i Policisë së Kosovës

Policia e Kosovës në bashkëpunim me institucionet e tjera të sigurisë në vend, tash e disa vite kanë ndërmarrë aksionin ‘Stop drogave në shkolla’, në përpjekje për të parandaluar dhe luftuar përdorimin e narkotikëve në shkollat fillore dhe të mesme në gjithë Kosovën. Përdorimi i substancave narkotike në shkolla mbetet një problem serioz në vend.…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 21 shtator, të vitit 2011, bendi i famshëm R.E.M., u ndanë përfundimisht pas 20 vitesh si grup. Ata i lajmëruan fansat nëpërmes website-it të tyre, duke i falënderuar për mbështetjen dhe ata treguan se janë ndarë në mënyrë miqësore. – Në këtë datë, të vitit 2012, bendi No Doubt, lansuan albumin ‘Push and…