Ushtarët paqeruajtës të KFOR-it në mbështetje të mini-maratonës “Vrapo Babadimër”

Me moton “Bëhu babadimër, jepi buzëqeshje një familjeje”, për të katërtin vit me radhë, në Prishtinë është mbajtur mini-maratona “Vrapo Babadimër”.  Me një pjesëmarrje dhe interesim të jashtëzakonshëm, ky edicion ka vazhduar me traditën humanitare, por me shumë ndryshime, të cilat i ka shpalosur për Radio KFOR-in, organizatori, Jusuf Islami:  “Këtë vit, për dallim nga…

Sot në kryeqytet mbahet diskutim mbi racën dhe diskriminimin në shoqëri

Ekzistojnë komunitete në Kosovë që ende vuajnë nga racizmi i institucionalizuar, padrejtësia mjedisore dhe diskriminimi shoqëror. Prandaj, organizata mediale KOSOVO 2.0 po organizon diskutim mbi racën, për t’i qartësuar këto çështje brenda shoqërisë sonë dhe për të kuptuar më shumë bashkërisht rreth këtij fenomeni. Në këtë diskutim janë të ftuar panelistë të profileve të ndryshme…

KFOR-i i dhuron donacion paisje teknologjike “SOS Kopshtit”

Në kuadër të projekteve të CIMIC-ut, ushtarët e KFOR-it në fundjavën që e lamë pas, kanë dhuruar pajisje teknologjike si laptopa, apart fotografik dhe projektor për Qendrën Sociale Edukative “SOS Kopshti”, në Prishtinë. Misioni human i kësaj Qendre Sociale Edukative, është që të mbështesë dhe edukojë fëmijë të moshave të ndryshme nga komunitete të ndryshme…