Shënohet sot Dita botërore e Majtakëve

Sot (13 gusht), në botë shënohet ‘Dita ndërkombëtare e majtakëve’ e cila u shënua për herë të parë në vitin 1992, duke bërë bashkë komunitetin e majtakëve për të rritur ndërgjegjësimin për avantazhet dhe disavantazhet e të qenit majtak. Sipas shkencëtareve personat majtak kanë më të zhvilluar hemisferën e djathtë të trurit që lidhet me…

Sonte nisë rrugëtimi i ‘Kino n’shehër!’

Në këto ditë të nxehta e pushimi, ‘Aleanca Franceze’ në bashkëpunim edhe me ‘Kino ARTAMA’ dhe ‘Termokiss’, ofrojnë netë të mrekullueshme, me filma francez, të cilat do të shfaqen në qiell të hapur dhe do të jenë falas. Ky rrugëtim fillon sonte (13 gusht), nga ora 20:00,  ku në “Kino Armata” do të shfaqen: “…

Diskutim për parandalimin e dhunës në familje

Në hulumtimin “Roli dhe angazhimi i rinisë në parandalimin e dhunës” i realizuar në kuadër të projektit “Equal Rights for All Coalition” që është implementuar nga “Youth Initiative for Human Rights – Kosovo”, dhe në bazë të raportit të vlerësimit mbi Programin e Kosovës Kundër Dhunës në Familje, dhuna në familje është një nga format…

Fillon Java Amerikane e Filmit Hapësinor, në Gjakovë

Ambasada amerikane në Prishtinë dhe Parku Kulturor “Ali Podrimja”, sot (13 gusht) prezantojnë “Javën Amerikane të Filmit Hapësinor, në Gjakovë”, duke ofruar gjashtë filma, që do të shfaqen nga sot (13 gusht) për të vazhduar deri më 23 gusht. Filmat e shfaqur i kushtohen 50 vjetorit të uljes së parë në hënë dhe edukimit në…