Master Class për Menaxhimin e Projektit

“Mentoring our Future” që shërben si një program mentorimi për studentët e Kosovës, më 4 gusht nga ora 09:00, në “Bibliotën Kombëtare” në Prishtinë, organizojnë Panel diskutimi me menaxherin e Projekteve dhe Programeve me fokus në Teknologjinë Informative (IT) dhe Linguistikë, Sabri Tahiri. Përgjatë prezantimit do të bëhet paraqitja e koncepteve themelore dhe kryesore në…

DokuFest dhe Lumbardhi organizojnë diskutim mbi institucionet, konstituencën dhe qytetarinë

Diskutimi në panel do të sillet rreth themeleve dhe parimeve mbi të cilat ndërtohen institucionet e pavarura, sikurse dhe mënyrat se si ato veprojnë dhe ndryshojnë. Ky diskutim do të zhvillohet nga penalistët, Albert Heta (Prishtinë), Ares Shporta (Prizren), Meriç Öner (Stamboll), Teodor Çelakoski (Zagreb), nën udhëheqjen e moderatores, Donjetë Murati. Statusi ligjor, formaliteti dhe…

“Playwrite for Peace” me aktivitet të veçantë mbi ndikimin e identitetit në fushën e artit

“Project Space” do të jetë mikpritës i shumë aktiviteteve të ndryshme gjatë javës së ardhshme e shumë nga këto aktivitete do të realizohen në kuadër të projektit “Playwrite for Peace.” “Playwrite Peace”  na mëson që përmes identiteteve tona ne inspirohemi të krijojmë projekte të artit pamor e gjithsesi edhe formave të tjera. Projekti në fjalë,…

Shënohet nesër Dita Ndërkombëtare e Birrës

3 gusht, Dita Ndërkombëtare e Birrës u vendos për të festuar zanatin e kësaj veprimtarie dhe për të treguar vlerësimin e saj, duke fituar shpejt njohje ndërkombëtare. Në fakt, në shekullin e 16-të, në Bavari, Duka Wilhelm IV, lëshon një ligj për birrën, i cili ndalon përdorimin e të gjitha llojeve të aditivëve duke lënë…