Konkursi për gazetari “Rexhai Surroi” mbyllet së shpejti

Kanë mbetur edhe pak ditë deri në përmbylljen e konkursit për shpërblimin “Rexhai Surroi 2018”, për gazetari të shkruar. “Grupi KOHA” fton gazetarët e mediave të shkruara që të konkurrojnë për këtë shpërblim, i cili ndahet në shenjë respekti dhe kujtimi të gazetarit, shkrimtarit, Rexhai Surroi. Të gjithë gazetarët e interesuar, që janë të punësuar…

1 Nëntori “Dita e Gruas Fedora”

“Dita e Gruas Fedora” (FWD) është një ditë festimi e cila shënohet  për të ndihmuar në rritjen e ndërgjegjësimit dhe falenderimeve për kontributet e grave që kanë dhënë në gjithë projektin “Fedora”. Në fakt “Dita e Gruas Fedora” shënon edhe përvjetorin e ekipit të “Fedora Women” dhe organizohet nga Prishtina Hackerspace dhe Free Libre Open…

Stop dhunës në familje!

Muaji  tetor  shfrytëzohet për të organizuar aktivitete të ndryshme kundër dhunës ndaj gruas, nga shumë institucione vendore dhe ndërkombëtare. Një gjë të tillë është duke e organizuar edhe “Këndi Amerikan”,  në Prishtinë, ku sot (29.10.18) dhe nesër (30.10.18) organizon ngjarje  që rrisin ndërgjegjësimin për dhunën kundër grave. Përveç diskutimeve dhe bisedave në sallën e Bibliotekës…

Nora Gjakova trimfon në garat e xhudos

Turneu ‘Grand Slam Abu Dhabi’ në xhudo, i ka sjellur fitore të madhe xhudistes Nora Gjakova, e cila në këtë garë ka triumfuar duke mundur xhudisten Anastasiia Konkina në kategorinë -57 kilogramë, që e bëri atë fituese të medaljes së artë. Garat janë zhvilluar në Abu Dhabi ndërsa Nora për të arritur tek medalja e…

Vazhdojnë aktivitetet “Dhuna nuk arsyetohet”

Më 23 tetor në Prishtinë filloi fushata “Dhuna nuk arsyetohet”, e organizuar nga Sektori për Parandalimin e Dhunës në Familje në Drejtorinë  e Policisë në Bashkësi dhe Preventivë, e mbështetur nga OSBE-ja. Fushata në fjalë realizohet në qiell të hapur në  tetë rajone të Policisë, si në: Prishtinë, Gjakovë, Gjilan, Prizren, Pejë, Ferizaj si dhe…